26/11/09

MUSIC



Absolutely amazing, dazzling Roisin!




13/11/09

Chill dude, it's the 90's

H ώρα είναι 4:00 το πρωί και μόλις τελείωσα μια εργασία για το μεταπτυχιακό που κάνω. Συνήθως τέτοια ώρα τις προηγούμενες μέρες που δε μου κολλούσε ύπνος έβλεπα μια σειρά στην ΕΤ1 που λεγόταν Χειμωνιάτικη Βόλτα ή κάπως έτσι με τη Χριστίνα Θεoδωροπούλου, προφανώς πριν τις πλαστικές γιατί τώρα μοιάζει εντελώς διαφορετική και όχι μόνο λόγω ηλικίας. Μου αρέσει που η ΕΤ1 παίζει κάτι τέτοιες ξεχασμένες σειρές από τη δεκαετία του '80 και του '90 τώρα τελευταία. Ναι  παρέλειψα να αναφέρω ότι είναι της δεκαετίας του '90, συγκεκριμένα του 92 νομίζω με τον Μποσταντζόγλου να μοιάζει με παιδαρέλι σε μπιλιραδάδικο της εποχής εκείνης. 

Πριν ασχοληθώ με την εργασία μου σήμερα, την προηγούμενη υπόλοιπη μέρα την πέρασα στο you tube αναζητώντας video. Επίσης δε δουλεύω, οπότε κωλοβαράω, ενίοτε και χωρίς ενοχές! (Πολύ ενίοτε όμως) Ούτε που θυμάμαι τι πρωτοέψαχνα και κατέληξα τόση ώρα χαζεύοντας. Έπεσα πάνω σε κάτι αριστουργήματα, Vanilla Ice και τα υπόλοιπα εκτός του Ice Ice Baby το οποίο έγραψε όταν ήταν ι6 χρονων, τι κάνει τώρα για να ορθοποδήσει, πως τραγουδάει rap metal, σε πόσα ριάλιτι έχει πάρει μέρος μπας και ανακάμψει κτλ, Beavis and Butthead (rule), το βιντεοκλιπ του Mr. Cab driver (fuck you I'm a survivor) του Lenny Kravitz (μου το θύμισε το Μαρινάκι)  που μου άρεσε πολύ. Δεν το είχα ξαναπροσέξει έτσι. Σκηνοθέτης του είναι ο Geoffrey Barish, θα το έκανα και λινκ το όνομά του αλλά δε θυμάμαι πως. (Βοηθήστε με! Είχα διαβάσει τις οδηγίες σε ένα από αυτά τα site αυτοβοήθειας υπολογιστών, αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή και αρχίζω να νυστάζω κιόλας!) Βγάζει ωραίες ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Επίσης σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό θέμα η ζωή και η πορεία του Vanilla Ice (the oldest joke in music history), πως ξεπουλήθηκε για 1,5 εκατομμύρια δολάρια και άφησε πίσω του την underground εικόνα του για να γίνει "puppet", όπως λέει και ο ίδιος απο τη δισκογραφική εταιρία που τον έκανε hip pop, την SBK. True Hollywood Story no shit! Αλλά κυρίως θυμήθηκα ένα σχεδόν ξεχασμένο τραγούδι το "Hobo humpin' slobo babe" των Whale! (πολλές παρενθέσεις, το ξέρω!)




...



...



Μας έπεισες!
...



...



Για σένα Μαρινάκι!


(Συγγνώμη για το παράταιρο μέγεθος των βίντεο, αλλά δεν χωράνε με τίποτα καλύτερα!)

11/11/09

LOST FOR GOOD




Όταν ακόμη μεσουρανούσε η Barbarella, όταν ο Σταμάτης, ο Στάθης και η Σοφία κάναν ακόμη "παρέα", όταν ο πρωινός καφές ήταν "ιν" (ειδικά η μουσική του), το ίδιο και η Σαμπρίνα (πριν αρχίσει να τραγουδάει στο Skyladiko VIP), και πριν να γράψει μουσική για τον Φράνκο Αλφόνσο (κατατάσσοντάς τον έτσι δίπλα στον Καρβέλα η Αννίτα Πάνια), ο Costas έκανε διεθνή καριέρα (κι όχι μούφα σαν μερικές απόλυτες).


Με μπούκλα το μαλλί και γδαρμένες όλες τις αγελάδες του λεκανοπεδίου Αττικής, χορεύει και τραγουδά με σπασμούς. Με τη Barbarella να έχει κλέψει κάθε ίντσα φωτός από τις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας προκαλώντας συσκότιση, ο Con ακόμη δε μπορεί να βρει ανάμεσα στα εκτυφλωτικά neon lights το φάρο της καρδιάς του.


Στα φωνητικά η Γκέλυ Γαβριήλ και η Γιούλη Ηλιοπούλου (aka Λαίδη Νταϊγιάννα).


Υ Γ: Το βίντεο κόβεται απότομα, θα εμπνεύστηκε μάλλον από την πορεία του πρωταγωνιστή του!
(ouch, sorry Con!)
Costas rulz!



10/11/09

MUSIC




Μουσικό διάλειμμα (δις).


3/11/09

MUSIC



Το τελευταίο μου κόλλημα.


2/11/09

ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ...

Κοσμοπολίτισσα του κέντρου
με το μολύβι στο μαλλί, 
φορεμένη η μάσκα σα γυαλί.
Τρως μόνο υγιεινά
από την ταβέρνα του 
Μαρμπαλιά.


Δε ξέρεις από mainstream,
τα βρίσκεις όλα του χαμού
εκτός από μερικές εξαιρέσεις
του ίδιου σου του μυαλού.


Ξέρεις ποιο είναι το σωστό.
Δίφραγκο στο φτωχό,
όλα πάνω σε πορεία με στόχο
διαχρονικό,
από γενιά σε γενιά 
να περνάει το φυλαχτό.


Οι φίλοι σου καρμπόν
στο δρόμο θα τους βρεις.
Μπλε ουρανός,
χειμώνας βαρύς.


Πίστευε σ' αυτά που πιστεύεις
θα έχεις πάντα κάτι να πεις
με το που τελειώσεις την μπύρα σου
θα είσαστε στο εμείς.


Ενώ ονειρεύεσαι το πραγματικό,
ζεις για τους άλλους εδώ και καιρό.
Τα λόγια μετρημένα
και η καρδιά αιχμάλωτη της ιστορίας,
απαθής.


Μη με παρεξηγείς
δε σε μισώ
με καταθλίβεις μόνο γι αυτό δε σε μπορώ,
όταν μου λες πως ποτέ δεν κάνω το σωστό.


Η διαφορετικότητα (σ) αλλάζει.
Eσένα όμως, 
όχι...