5/12/09

5 + 1 πράγματα που έμαθα ή αναρωτήθηκα το τελευταίο 24ωρο και 1 bonus track

1. Ότι πλέον στα φανάρια εκτός από παραθυροκαθαριστές, μπανάνο-κουλουροπωλητές και jumboπωλητές, συχνάζουν και ζογκλέρ!
Γωνία Καλλιρόης και Φραντζή χτες το απόγευμα ένας χαρωπός ζογκλέρ έκανε ακροβατικά με τα sticks του (δεν ξέρω πως λέγονται) και μετά την παράσταση έβγαλε με μεγάλη χαρά, χοροπηδώντας, το καπέλο του για "ό,τι έχετε ευχαρίστηση". Ήταν τόσο συναρπαστικό το θέαμα και ένιωθα τόσο ωραία που τον έβλεπα που μου άλλαξε τη διάθεση. Αυτομάτως, ως playstation junkie, μου ήρθε στο μυαλό ο κωδικός που μετατρέπει σε  κλωνοχώρα την πόλη του San Andreas. Μετά σκέφτηκα πόσο ωραιότερα θα ήταν αν υπήρχαν κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι στον πλανήτη, παρ' όλο που φαντάζομαι ότι για εκείνον είναι και θέμα επιβίωσης.

2. Οι κλόουν ως ατραξιόν παιδικού πάρτυ θεωρούνται πολύ passe!
Σειρά παίρνει τώρα ο Gummybear. Η πράσινη χλαπάτσα, που είναι για πολλά κατακέφαλα, στοιχίζει μόλις 1.200 ευρώ την ώρα για να παραστεί σε παιδικό πάρτυ! Όταν το είπα στην αδερφή μου είπε αμέσως : "Τρέχω να βρω τη στολή!". Το επιχειρηματικό μυαλό της οικογένειας!

3. Η Σία Κοσιώνη, η ξανθιά τύπισσα που λέει τις ειδήσεις στον αντικειμενικό ΣΚΑΙ και που κάνει πολλά ανδρικά σάλια να πέφτουν στο πάτωμα τώρα τελευταία, είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Λεάνη, τον σκηνοθέτη του Comfuzio και για λίγο των Α.Μ.Α.Ν.

4. Όχι, η Τατιάνα Στεφανίδου δε στήνει καθόλου τις εκπομπές τις!
Χτες, μετά από πολύ καιρό, η φίλη μου η Αθηνά θυμήθηκε να μου πει την "είδηση" για την οποία ακόμα γελάω! Πριν από κάνα δίμηνο περίπου χτύπησε το τηλέφωνό της και στην άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε μια φωνή νεανίζουσας κοπέλας, που αν είναι τυχερή κι έχει περάσει τη "δόκιμη περίοδο" μπορεί να αμείβεται με κάνα ξεροκόμματο σε μπλοκάκι. Η κοπέλα λοιπόν, τη ρωτάει αν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σ' ένα "κόνσεπτ" της εκπομπής, όπου "κόνσεπτ" η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που βιώνει την έλλειψη προσοχής από το δεσμό της. Η Αθηνά κοκάλωσε και τη ρωτάει : "Πάτε καλά?". Βέβαια, θα πληρωνόταν, γι αυτό ούτε λόγος!
Πριν από λίγες μέρες η Αθηνά είδε την αντικαταστάτριά της να μαρτυρεί στον καναπέ της ΤατιανΌπρας και πρσφάτως ΤατιανοΤyraς. Έτσι είναι οι ευκαιρίες, έρχονται και φεύγουν σαν τα τρένα.

5. Και οι νεκροί μπορεί να βιώσουν οργασμό! (a specific kind of dead people!)
Περισσότερα, σ' αυτό το video!

6. Μέσα στο ντελίριο των σκέψεών μου, αναρωτήθηκα για την τύχη όλων αυτών των νεραντζιών, πορτοκαλιών και ελιών που ευδοκιμούν στην ενδοχώρα της Αττικής. Γιατί οι δήμοι δεν εκμεταλλεύονται την παραγωγικότητα αυτών των δέντρων και γιατί τους καρπούς αυτούς τους χαίρεται μόνο το πεζοδρόμιο, άντε και οι σόλες των παπουτσιών μας?  Που είναι η πολιτική? Γιατί απουσιάζει? Που πάει αυτός ο κόσμος? Τι θα γίνει επιτέλους κύριοι?
Όταν είχα πρωτομετακομίσει στην Αθήνα πριν από 9 χρόνια κι έβλεπα τις ελιές πατημένες και πεταμένες στο τσιμέντο είχα σκεφτεί πως θα ήταν καλή ιδέα να μαζευτούν και να μοιραστούν στους άπορους του δήμου ή να παραχθεί το λάδι τους (όπως κάνουν και οι γονείς μου) από τον εκάστοτε δήμο όπου ευδοκιμούν ελιές και τα συναφή. Το ίδιο αναρωτήθηκα και χτες. Γιατί να μη γίνονται τα πορτοκάλια μαρμελάδες? Μάλλον θα αναζητήσω το μέλλον μου στην πολιτική γιατί αλλού δε με βλέπω να το βρίσκω, διότι παντοτινό μου όνειρό ήταν το βόλεμα στην υπηρεσία του πολίτη, της δικής μου υπηρεσίας, του δικού μου πολίτη.

Bonus track. Το κείμενο αυτό μου θυμίζει έντονα αθηναϊκό περιοδικό ή free press. Το υποδηλώνει άλλωστε και ο τίτλος! Quite disturbing I must say! Για το κράξιμο που τραβάει ο κώλος μερικών δήθεν εντύπων θα μιλήσω άλλη φορά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να σχολιάσω και τι να αφήσω, το κείμενό σου δίνει αφορμή για πολύ συζήτηση, πάμε να ντυθούμε gummies να τα κονομήσουμε, παράτησέ τα όλα μεταπτυχιακά, κλπ, θα πηγαίνουμε στα νεοπλουτίστικα χαζοπάρτυ, θα τρώμε, θα πληρωνόμαστε, μέχρι να γυρίσουμε σπίτι θα κάνουμε σόου στα φανάρια (προσοχή να μη φάμε κανα νεράτζι στην κεφάλα) και μετά στην τατιάνα θα λέμε τον πόνο μας που μας εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα πλουσίων. Με το αζημίωτο όλα αυτά και με την ανωνυμία της πράσινης χλαπάτσας που θα φοράμε. Α! τη σια κοσιώνη δεν την ήξερα, ήξερα μόνο τον σια λεμπούφ

bourboulithres είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ

KnottyCatoula you rock!
Μέσα είμαι!
Τα παρατάω όλα στη στιγμή!
ΠΑΣΟΚΟbear εδώ και τώρα!

Ανώνυμος είπε...

πασοκομπέαρ!! είσαι ΤΡΕΛΗΗΗ

bourboulithres είπε...

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να αποκαλύψω το μεγάλο μου μυστικό που μου τρώει τα σωθικά εδώ και χρόνια.
Είμαι νόθο παιδί του μεγάλου Ανδρέα, γεννήθηκα κι εγώ στα βάθη της Σουηδικής στέπας!
Και δε θέλω ερωτήσεις τύπου "ποιος Ανδρέας"!
Ένας είναι ο Ανδρέας!